۳ ویژگی روانپزشک خوب

من مجتبی کریمی ، دانش آموخته رشته روانپزشکی در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی تهران هستم. من و همکاران دیگرم در این وبسایت سعی خواهیم کرد در جنبه های مختلف نیاز مراجعه کنندگان به خدمات روانپزشکی را تا حد امکان برآورده سازیم.

من همیشه مسئولیت ترویج روانپزشکی برای دانشجویان پزشکی و پزشکان کارآموز یا سایر درمانگران را دوست داشتم. من فکر می کنم روانپزشکی فرصتی برای داشتن یک حرفه پزشکی شگفت انگیز و کامل را فراهم می کند که می تواند در عین حال واقعاً فروتن و نشاط آور باشد. کار کردن با مردم در سخت ترین زمان های زندگی شان یک امتیاز بزرگ است – مسئولیتی که روانپزشکان باید آن را گرامی بدارند و نگهبان آن باشند.

تمرین هر جنبه ای از پزشکی یک فرآیند یادگیری مادام العمر است، فرآیندی که گاهی اوقات اشتباهاتی در آن رخ می دهد و شما می توانید مسیر اشتباهی را در پیش بگیرید. نکته مهم این است که همیشه تأمل کنید، به جلو بروید و رشد کنید، زمانی که همه چیز طبق برنامه پیش نمی رود. از این گذشته، حتی پزشکانی مانند من همه چیز را مشخص نکرده اند.

علاوه بر این، مهارت‌هایی وجود دارد که تمرکز روی آنها برای انطباق با محیط کاری روانپزشکی مفید است.

ویژگی های روانپزشک خوب:

اگر بخواهم برخی از مهم‌ترین مواردی را که یک روانپزشک خوب را متمایز کند، نام ببرم این سه مورد از نظر من مهمتر خواهند بود:

۱. مهارت های ارتباطی عالی
البته مهارت‌های ارتباطی سنگ بنای طبابت است، اما می‌توانم بگویم زمانی که شما روانپزشک هستید این مهارت‌ها بسیار مهم‌تر هستند.

ما به عنوان روانپزشک، زمان زیادی را با بیماران می گذرانیم که به روشی غیر قضاوتی به آنها گوش می دهیم. ما گوش می دهیم تا زندگی، دنیای درونی و افکار، احساسات و عواطف آنها را درک کنیم. یک شرح حال کامل هنگام تلاش برای تشخیص مشکلات بیمارانمان بسیار مهم است – و اغلب ممکن است مجبور شویم در صورت داشتن طیف وسیعی از مشکلات ارتباطی از آنها حمایت کنیم، به عنوان مثال در افرادی که دارای اختلالات فیزیکی مغز هستند (مانند زوال عقل یا آسیب مغزی) یا ناتوانی های ذهنی.

به همین دلیل است که صبر و درک با توانایی گوش دادن مؤثر همراه است. هنگام برقراری ارتباط با بیماران، ما همچنین باید تلاش کنیم تا آن را به روشی واضح، مؤثر و قابل درک انجام دهیم – از اصطلاحات تخصصی اجتناب کنیم و از زبانی که برای آنها آشنا است استفاده کنیم. بدون این، ما نمی‌توانیم یک رابطه سازنده و حمایتی با آنها ایجاد کنیم.

۲. توانایی مدیریت عدم قطعیت
روانپزشکی یک تخصص عدم قطعیت بالینی است. انسان‌ها موجودات پیچیده‌ای با الگوهای منحصربه‌فرد تجربه و رفتار هستند و به همین دلیل، بیماری‌های روانی اغلب می‌توانند تکامل پیدا کنند و با آشکار شدن اطلاعات بیشتر، تشخیص‌ها تغییر کنند.

علاوه بر این، بیمارانی که با بیماری مشابه تشخیص داده می شوند، اغلب به برنامه های بسیار متفاوتی برای حمایت از آنها نیاز دارند. هیچ دو نفری که از اسکیزوفرنی رنج می برند – برای مثال – دسته ای از علائم را ندارند. و مردم به درمان ها پاسخ متفاوتی خواهند داد. ممکن است یک نفر به یک دارو به طور کامل پاسخ دهد در حالی که شخص دیگری ممکن است اصلاً پاسخ ندهد.

برای من، این یکی از جذاب ترین چیزها در مورد روانپزشک بودن است – ویژگی که همیشه به شما اطمینان می دهد که روی پای خود فکر می کنید. بیماران ما به خوبی در جعبه‌ها قرار نمی‌گیرند و این می‌تواند برای کسانی که در هنگام تمرین پزشکی به مرزهای واضح‌تری نیاز دارند چالش‌برانگیز (و گاهی اوقات خسته‌کننده) باشد.

اگر بتوانید این جنبه از روانپزشکی را بپذیرید، مقصد شغلی پرباری خواهید بود که پر از انگیزه و تحقیق فکری است.

۳. مقابله با احساسات دشوار
رفتار بیماران ما – و داستان هایی که به ما می گویند – گاهی اوقات می تواند چالش برانگیز باشد و این می تواند بر نحوه برقراری ارتباط یا همدلی ما با آنها تأثیر بگذارد.

برای مثال بیماری را در نظر بگیرید که نسبت به ما پرخاشگر یا خصمانه است. البته، بسیار مهم است که این نوع پاسخ را شخصی نگیرید، زیرا ممکن است بیمار به خاطر طیفی از مسائل غیرمرتبط با شما عصبانی باشد. اما گفتن این کار اغلب آسان تر از انجام آن است – در این شرایط عصبانی شدن یا ترسیدن می تواند کاملاً انسانی باشد. واکنش پرواز یا مبارزه منجر به عبور آدرنالین در رگ‌های ما می‌شود و کنترل آن همیشه آسان نیست.

در طول زندگی حرفه ای با این مورد برخوردهای زیادی داشتم. طبیعی است وقتی تجربه کافی نداشته باشید در نوع برخورد شما با بیمار پرخاشگر تاثیرگذار خواهد بود.

من و همکارانم بعنوان روانپزشکانی که همواره سعی در افزایش دانش خود داریم، کاملا امیدواریم که بتوانیم به مراجعان به این وبسایت کمک کنیم.  خدمات مختلفی در وبسایت ما بصورت آنلاین قابل ارائه است. برای آشنایی بیشتر با من و دوستانم میتوانید به صفحه درباره ما مراجعه نمایید.

برای رزرو نوبت مشاوره آنلاین با روانپزشک می توانید به صفحه رزرو نوبت مراجعه نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا