۱۸ علائم که نشان می دهد دچار استرس شده اید

استرس مزمن و کنترل نشده منجر به انواع مشکلات مانند افسردگی، اضطراب، خستگی، بیماری جسمی و فرسودگی می شود. اولین قدم در مدیریت استرس این است که آن را بشناسیم.

شناخت علائم استرس

سخت است که بفهمیم استرس مزمن چگونه بر ما تأثیر می‌گذارد. هنگامی که ما به شدت تحت استرس هستیم، غدد فوق کلیوی هورمون های استرس را در جریان خون ترشح می کنند که در سراسر بدن حرکت می کنند و بر هر قسمت از وجود ما تأثیر می گذارد – ذهن، بدن، رفتار و احساسات.

ما همچنین متوجه نمی‌شویم که چقدر استرس داریم، زیرا بدن ما برای مدتی از عهده چالش‌ها برمی‌آید. این مرحله “انطباق” پاسخ استرس شامل ترشح مداوم هورمون های استرس مانند کورتیزول است که برای کمک به ما در ادامه سطوح بالای استرس طراحی شده است.

در نتیجه، ما اغلب ناخواسته بار فشاری را که در حال افزایش است نادیده می گیریم، زیرا به نظر می رسد که به خوبی از پس آن بر می آییم. با این حال، در نهایت، ما شروع به فرسودگی می کنیم. با توجه به علائم، زودتر می‌توانیم سطح استرس خود را قبل از بالا رفتن بیش از حد کاهش دهیم و از یک تصادف بزرگ جلوگیری کنیم. در اینجا ۱۸ نشانه وجود دارد که باید به دنبال آنها باشید.

تاثیر استرس بر بدن و رفتار

۱. تنش عضلانی: استرس باعث می شود عضلات ما برای عمل آماده شوند. با گذشت زمان، آنها می توانند دچار تنش مزمن شوند، که به ذهن ما باز می گردد و احساس تهدید و ناراحتی را تقویت می کند.

۲. خواب ضعیف: مغز ما می‌داند که بیهوش بودن و آسیب‌پذیر بودن در هنگام خطر خوب نیست، بنابراین خواب اغلب اولین قربانی استرس بالا است.

۳. سردرد: استرس می تواند باعث سردرد تنشی و همچنین میگرن شود.

۴. مشکلات گوارشی: سیستم عصبی پاراسمپاتیک پادزهر پاسخ مبارزه، فرار و انجماد است و به آن لقب «استراحت و هضم» داده اند زیرا هضم سالم را تسهیل می کند. عوارض شایع استرس شامل اسهال و یبوست است.

۵. مصرف مواد مخدر/الکل: متأسفانه تکیه بر الکل برای تسکین استرس اغلب منجر به مجموعه مشکلات خاص خود می شود.

۶. کناره گیری اجتماعی: زمانی که استرس داریم، برخورد با افراد ممکن است بیش از حد احساس شود، بنابراین اغلب تمایل به کناره گیری داریم. در این فرآیند، می‌توانیم حمایت اجتماعی را که برای تنظیم استرس و حفظ روحیه‌مان بسیار مهم است، از دست بدهیم.

18 علائم که نشان می دهد دچار استرس شده اید

تاثیر استرس بر ذهن

۷. افکار به هم ریخته: وقتی در ذهن ما چیزهای زیادی وجود دارد و سعی می کنیم هیچ یک از توپ های ذهنی را که در حال شعبده بازی با آن ها هستیم رها نکنیم، سخت است که به وضوح فکر کنیم.
۸. احساس پراکندگی: استرس زیاد باعث می‌شود که احساس کنید در حال کشیده شدن به جهات مختلف هستیم. در نتیجه، به نظر می‌رسد که ما منابع کمی برای رسیدگی به تمام خواسته‌ها داریم.

۹. حواس پرتی: استرس تمرکز ما را بر یک چیز دشوارتر می کند، زیرا به راحتی از یک بحران یا تهدید به بحران دیگر کشیده می شویم.

۱۰. تمرکز ضعیف: زمانی که ما تحت بمباران افکار زیادی هستیم و می ترسیم اشتباه کنیم یا چیزی را فراموش کنیم، تمرکز سخت است.

۱۱. مشکلات حافظه: در مورد فراموشی، استرس اثرات منفی بر ساختار مغزی به نام هیپوکامپ دارد که رمزگذاری و یادآوری خاطرات جدید را دشوارتر می کند.

۱۲. غرق شدن: احساس اساسی زمانی که ما تحت استرس هستیم این است که همه چیز خیلی زیاد است و ما منابع لازم برای مقابله با چالش ها را نداریم.

تاثیر استرس احساسات

۱۳. دلسردی: فشار مداوم منجر به احساس ناامیدی می‌شود، زیرا احساس می‌کنیم نمی‌توانیم خواسته‌ها را برآورده کنیم.

۱۴. اشتیاق کم: این زمانی است که همه چیز بیش از حد به نظر می رسد. حتی چیزهایی که ما معمولاً از آنها لذت می بریم می توانند مانند یک تقاضای ناخواسته برای منابع محدود ما احساس شوند. این احساس اغلب پیش درآمدی برای فرسودگی شغلی است.

۱۵. ناامیدی: هر چه استرس طولانی‌تر باشد، ناامیدتر می‌شویم، زیرا به این باور می‌رسیم که همیشه احساس غرق شدن می‌کنیم و هیچ چیز بهتر نمی‌شود. ناامیدی عامل اصلی افسردگی است.

۱۶. آشفتگی: وقتی سیستم عصبی سمپاتیک ما در حالت آماده باش بالاست، احساس می‌کنیم که می‌لرزیم و دائماً در لبه هستیم، مثل اینکه در فرکانس بالا در حال ارتعاش هستیم.

۱۷. قطع اتصال: هنگامی که سیستم عصبی ما بیش از حد بارگیری می شود، سعی می کند با خاموش کردن انتخابی عملکردهای غیر ضروری، مانند تلفن همراه که وارد حالت کم مصرف می شود، منابع را حفظ کند. این  قطع ارتباط می تواند به صورت احساس قطع ارتباط با بدن، محیط اطراف و افراد دیگر باشد.

۱۸. تحریک پذیری: وقتی از نظر ذهنی، جسمی و عاطفی ضعیف هستیم، برخورد با انسان های دیگر سخت است، که منجر به بی حوصلگی می شود.

اگر علائم استرس را خود یا عزیزانتان مشاهده کردیهاید می توانید برای دریافت درمان مناسب از طریق سامانه رزو آنلاین وقت مشاوره بگیرید.

منبع:

Psychology Today

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا