۱۶ راه درمان گلودرد ناشی از اضطراب

آیا اضطراب می تواند باعث گلودرد شود؟

شما ممکن است به دلایل زیادی احساس درد یا گرفتگی در گلو داشته باشید. یکی از محرک های شناخته شده، عفونتی مانند سرماخوردگی یا گلودرد چرکی است، اما اضطراب نیز می تواند علت آن باشد.

وقتی احساس اضطراب می کنید، ممکن است متوجه شوید که گلویتان درد می کند. همچنین ممکن است احساس سفتی، وجود توده در گلو یا مشکل در بلع داشته باشید.

در حالی که ممکن است ما اضطراب را یک مشکل عاطفی یا روانی بدانیم، در واقع می تواند بدن شما را به روش های مختلفی تحت تاثیر قرار دهد. گلودرد تنها یکی از بسیاری از علائم فیزیکی بالقوه اضطراب است.

بیایید نگاهی دقیق‌تر به نحوه تأثیر اضطراب بر گلو، نکاتی برای جلوگیری از بروز آن و زمانی که ممکن است نیاز به ویزیت پزشک باشد، بیاندازیم.

ارتباط بین اضطراب و علائم گلو چیست؟

هنگامی که تحت استرس یا احساس اضطراب هستید، بدن شما با ترشح آدرنالین و کورتیزول در جریان خون شما واکنش نشان می دهد. علاوه بر افزایش ضربان قلب و فشار خون، ترشح این هورمون ها می تواند منجر به واکنش های فیزیکی مختلفی شود، مانند:

  • تنفس سریع و کم عمق
  • نفس کشیدن از طریق دهان
  • هایپرونتیلاسیون
  • سرفه
  • تنش عضلانی

این به نوبه خود می تواند منجر به موارد زیر شود:

  • گلو درد
  • احساس خشکی گلو
  • احساس نفس تنگی
  • احساس توده در گلو
  • احساس سوزش در گلو
  • احساس خفگی در گلو
  • احساس تیغ در گلو
  • احساس وجود چیزی در گلو
  • احساس زخم در گلو

هنگامی که احساس تنش یا اضطراب می کنید، هورمون های استرس در بدن شما نیز ممکن است باعث انواع مشکلات گلو مانند موارد زیر شوند:

دیسفونی ناشی تنش عضلانی

دیسفونی ناشی از تنش عضلانی یک مشکل هماهنگی بین عضلات ایجاد کننده صدا در حنجره و سیستم تنفسی است.  وقتی استرس دارید، ماهیچه‌هایی که تولید و تون صدای شما را کنترل می‌کنند می‌توانند منقبض شوند. این می تواند باعث گرفتگی صدا، خش دار شدن صدا یا نیاز به تلاش برای صحبت کردن شود.

دیسفاژی

دیسفاژی یک اختلال بلع است که می تواند با اضطراب تشدید شود. مطالعات نشان داده است که اضطراب احشایی یکی از قوی‌ترین پیش‌بینی‌کننده‌های شدت دیسفاژی است.

احساس گلوبوس ( احساس توده در گلو)

اگر احساس وجود توده‌ای در گلوی خود دارید، اما در واقع چیزی وجود ندارد، به آن احساس گلوبوس می‌گویند. احساس گلوبوس معمولاً دردناک نیست، اما ممکن است با اضطراب و استرس بدتر شود.

تحقیقات نشان می دهد که رویدادهای استرس زا زندگی اغلب قبل از شروع علائم احساس گلوبوس هستند. برخی از مطالعات نشان داده اند که تا ۹۶ درصد از بیماران مبتلا به احساس گلوبوس بدتر شدن علائم را در دوره های بسیار هیجانی گزارش کرده اند.

احساس گلوبوس احساس داشتن یک توده در گلو است در حالی که در واقع چیزی وجود ندارد.
احساس گلوبوس احساس داشتن یک توده در گلو است در حالی که در واقع چیزی وجود ندارد.

سایر عوامل تشدید کننده گلودرد ناشی از اضطراب

اگر به شرایطی مانند آلرژی، التهاب لوزه ها، سرماخوردگی، ریفلاکس اسید معده مبتلا هستید، اضطراب می تواند گلودرد  شما را بدتر کند.

چگونه تشخیص دهیم که گلودرد شما به دلیل اضطراب است یا چیز دیگری؟

اگر گلودرد شما به دلیل اضطراب است، احتمالاً زمانی که استرس عاطفی شدید را احساس می کنید، افزایش می یابد. با انتقال به حالت آرام‌تر، گلودرد یا گرفتگی شما احتمالاً شروع به کاهش می‌کند.

در اینجا علائم دیگری وجود دارد که نشان می دهد گلودرد شما ممکن است به دلیل اضطراب باشد:

  • نفس کشیدن از طریق دهان
  • هایپرونتیلاسیون یا تند تند نفس کشیدن
  • عضلات منقبض
  • سرفه های اضطرابی

گلودرد شما ممکن است مرتبط با اضطراب نباشد اگر زمانی که احساس آرامش کردید به درد ادامه دهد. همچنین، اگر علائمی مانند موارد زیر دارید، ممکن است گلودرد به دلیل اضطراب نباشد:

  • لوزه های متورم
  • گرفتگی بینی
  • سرفه خلط دار
  • تب
  • حالت تهوع، استفراغ
  • بدن درد
  • سردرد
  • خستگی

چگونه اضطراب خود را آرام کنیم

در لحظات پر استرس، اقداماتی وجود دارد که می توانید برای آرام کردن اضطراب خود بردارید:

  1. روی تنفس آهسته و عمیق تمرکز کنید. از طریق بینی نفس بکشید و اجازه دهید ریه ها کاملا پر شوند. به آرامی از طریق دهان نفس بکشید. شما می توانید این کار را در هر مکانی و در هر زمان انجام دهید. در صورت امکان، پیدا کردن یک مکان آرام و راحت برای نشستن و بستن چشمان خود در حالی که نفس عمیق می‌کشید ممکن است کمک کند.
  2.  بیرون بروید و پیاده روی کنید، به جای چیزهایی که شما را مضطرب می کند، به قدم هایتان و اطرافتان توجه کنید.
  3. موسیقی گوش دهید یا پخش کنید. بگذارید موسیقی مورد علاقه‌تان شما را با خود همراه کند. یا چند دقیقه ای را صرف نواختن یک ساز موسیقی کنید.
  4. روی یک فعالیت مورد علاقه تمرکز کنید. با انجام یک بازی، انجام یک پازل، خواندن، تماشای چیزی که باعث خنده شما می شود یا انجام سرگرمی مورد علاقه خود، حواس خود را پرت کنید.
  5. با یک دوست صحبت کنید. با یکی از دوستان یا اعضای خانواده تماس بگیرید. اگر نمی توانید حضوری با آنها صحبت کنید، با آنها تماس بگیرید یا پیام دهید.
  6. وسایل پر سروصدا را خاموش کنید. با خاموش کردن تلفن و سایر ابزارها، زمان آرامی را برای خود اختصاص دهید. حتی ۱۵ دقیقه سکوت ممکن است برای کمک به کاهش آرامش و احساس آرامش کافی باشد.
  7. افکار خود را یادداشت کنید در زمان استرس یا اضطراب، نوشتن ممکن است به شما کمک کند تا احساسات خود را بشناسید.
  8. ورزش منظم داشته باشید. ورزش به معنای پاورلیفتینگ در باشگاه نیست. حتی یک پیاده روی سریع ۱۰ دقیقه ای، برخی حرکات کششی ساده یا یک جلسه کوتاه یوگا می تواند به آرامش اعصاب تحت فشار شما کمک کند.
  9. از یک رژیم غذایی سالم و متعادل استفاده کنید. سعی کنید از استفاده از غذا برای راحتی خودداری کنید. مصرف غذاهای شیرین و چرب را محدود کنید و بر روی غذاهای سالم تمرکز کنید که می توانند مواد مغذی مورد نیاز بدن را تامین کنند.
  10. از مصرف الکل و تنباکو خودداری کنید. نوشیدن الکل یا کشیدن سیگار ممکن است در ابتدا شما را آرام کند، اما احساس اضطراب شما ممکن است بازگردد. وابسته شدن به الکل یا تنباکو می تواند بر استرس و اضطراب شما بیفزاید.
  11. مصرف کافئین را کاهش دهید. دوزهای بالای کافئین می تواند اضطراب شما را افزایش دهد و حتی باعث ایجاد احساس عصبانیت در شما شود. اگر بعد از نوشیدن قهوه، چای یا نوشیدنی‌های انرژی‌زا احساس اضطراب می‌کنید، نوشیدنی‌های بدون کافئین را کاهش دهید .
  12. مطمئن شوید که خواب کافی دارید. کمبود خواب می تواند احساس اضطراب را تشدید کند. سعی کنید یک روال خواب آرامش بخش ایجاد کنید، دستگاه ها و وسایل الکترونیکی را حداقل یک ساعت قبل از خواب خاموش کنید و اتاق خواب خود را خنک، تاریک و ساکت نگه دارید.
  13. مدیتیشن را یاد بگیرید. هدف از مدیتیشن این است که با تمرکز بر لحظه حال، افکار آشفته در ذهن خود را با احساس آرامش جایگزین کنید.
  14. تمرینات تنفسی را امتحان کنید. انجام تمرینات تنفسی خاص می تواند به کاهش برخی از علائم مرتبط با اضطراب و استرس کمک کند.
  15. مکان شاد خود را مجسم کنید. ترسیم تصویری در ذهن خود از مکانی که به شما احساس آرامش و شادی می دهد ممکن است به آرامش مغز و بدن شما کمک کند.
  16. ارتباطات اجتماعی را حفظ کنید. منبع معتبر تحقیقاتی نشان داده است که داشتن حمایت اجتماعی خوب می تواند به شما کمک کند تا در زمان های استرس زا سپری کنید و خطر اضطراب را کاهش دهید.

اگر همچنان گلودرد همراه با اضطراب دارید، من کاملا امیدوارم به شما کمک کنم تا از این گلودرد رها شوید.

برای دریافت کمک از صفحه رزرو نوبت ویزیت روانپزشکی را رزرو نمایید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا