۱۵ روش درمان خروپف

برای متوقف کردن خروپف، می توانید وضعیت خواب خود را تغییر دهید یا از دستگاه بینی استفاده کنید. اما برخی از شرایط پزشکی، مانند آلرژی مزمن و آپنه خواب، می توانند باعث خروپف شوند و نیاز به درمان دارند. در ادامه این مقاله به بررسی علل خروپف و روش های درمان خروپف می پردازیم.

درمان های خانگی و تغییر سبک زندگی
درمان های پزشکی

چرا مردم خروپف می کنند؟

خروپف زمانی اتفاق می افتد که هنگام تنفس در خواب هوا از گلوی شما عبور کند. این کار باعث می‌شود بافت‌های شل شده در گلو به لرزه درآیند که منجر به صداهای خشن و احتمالاً تحریک‌کننده می‌شود.

خروپف ممکن است خواب شما یا همسرتان را مختل کند. حتی اگر خیلی شما را آزار هم ندهد نمی توانید آن را نادیده بگیرید. در واقع، خروپف ممکن است نشان دهنده یک بیماری جدی باشد، مانند:

  • آپنه انسدادی خواب (OSA)، یا راه های هوایی مسدود شده است
  • چاقی
  • مشکل در ساختار دهان، بینی یا گلو
  • محرومیت از خواب

در موارد دیگر، خروپف ممکن است صرفاً با خوابیدن به پشت یا نوشیدن الکل خیلی نزدیک به زمان خواب ایجاد شود.

درمان خروپف با روش های خانگی و تغییر شیوه زندگی

موارد خروپف ناشی از عوامل خوش خیم، مانند وضعیت خواب، اغلب با درمان های خانگی ساده قابل درمان است. برخی تغییرات سبک زندگی نیز می تواند به درمان خروپف کمک کند.

۱٫ به پهلو بخوابید
خوابیدن به پشت گاهی باعث می شود زبان به پشت گلو حرکت کند که تا حدی جریان هوا را از گلو مسدود می کند. خوابیدن به پهلو ممکن است تنها کاری باشد که باید انجام دهید تا هوا به راحتی جریان یابد و خروپف شما کاهش یا متوقف شود.

۲٫ خواب کافی داشته باشید
طبق توصیه های پزشکان خواب مطمئن شوید که ۷ تا ۹ ساعت خواب مورد نیاز بزرگسالان در هر شب را دارید. کمبود خواب به این دلیل که می تواند باعث شل شدن عضلات گلو شود و شما را مستعد انسداد راه هوایی کند، ممکن است خطر خروپف را افزایش دهد.

۳٫ سر تخت خود را بالا بیاورید
بالا بردن سر تخت به اندازه چند اینچ ممکن است با باز نگه داشتن مجاری تنفسی به کاهش خروپف کمک کند. می توانید از محصولاتی مانند بالابر تخت یا بالش استفاده کنید تا کمی ارتفاع تخت در ناحیه سر را بالاتر ببرید.

۴٫ از نوارهای بینی یا گشاد کننده بینی استفاده کنید
نوارهای چسبنده بینی را می توان روی پل بینی قرار داد تا به افزایش فضای مجرای بینی کمک کند. این کار می تواند تنفس شما را موثرتر کند و خروپف شما را کاهش یا از بین ببرد.

همچنین می توانید یک گشاد کننده خارجی بینی را امتحان کنید، که یک نوار چسب سفت شده است و در سوراخ های بینی اعمال می شود. این کار می تواند مقاومت جریان هوا را کاهش دهد و تنفس را آسان تر کند.

۵٫ از مصرف الکل قبل از خواب اجتناب کنید
سعی کنید حداقل ۳ ساعت قبل از خواب الکل مصرف نکنید. الکل می تواند ماهیچه های گلو را شل کند و باعث خروپف شود.

۶٫ از مصرف داروهای آرام بخش قبل از خواب خودداری کنید
اگر داروهای آرام بخش مصرف می کنید، با پزشک خود صحبت کنید تا ببینید چه گزینه هایی برای شما وجود دارد. قطع مصرف آرام بخش قبل از خواب ممکن است خروپف شما را کاهش دهد. مانند الکل، آرام بخش ها نیز می توانند باعث شل شدن عضلات مانند ماهیچه های گلو شوند.

۷٫ اگر سیگار می کشید، سعی کنید سیگار را ترک کنید
سیگار کشیدن عادتی است که می تواند خروپف شما را بدتر کند. بر اساس مطالعه ای در سال ۲۰۱۴، یکی از دلایل احتمالی این امر این است که سیگار کشیدن ممکن است خطر ابتلا به OSA را افزایش دهد یا وضعیت را بدتر کند. تحقیقات قطعی بیشتری مورد نیاز است.

۸٫ وزن خود را متعادل نگه دارید
اگر اضافه وزن دارید، کاهش وزن به کاهش بافت گلو کمک می کند. بافت اضافی ممکن است باعث خروپف شما شود.

شما می توانید با کاهش کالری دریافتی خود با خوردن وعده های کوچکتر و غذاهای غنی از مواد مغذی وزن خود را کاهش دهید. سعی کنید روزانه ورزش منظم داشته باشید. همچنین ممکن است برای کمک به پزشک یا متخصص تغذیه مراجعه کنید.

درمان خروپف با روش های پزشکی

در اینجا درمان‌های پزشکی که معمولاً برای درمان خروپف استفاده می‌شود و علل مختلف آن آورده شده است:

۹٫ آلرژی های مزمن را درمان کنید
آلرژی ها می توانند جریان هوا را از طریق بینی کاهش دهند که شما را مجبور می کند از طریق دهان نفس بکشید. این امر احتمال خروپف کردن شما را افزایش می دهد.

در مورد اینکه چه نوع داروهای آلرژی بدون نسخه (OTC) یا نسخه ای ممکن است وضعیت شما را بهبود بخشد، با پزشک صحبت کنید. آنها در اشکال مختلفی مانند اسپری بینی، مایعات و قرص ها در دسترس هستند.

داروهای رایج برای درمان خروپف

  • آنتی هیستامین های غیر آرام بخش، مانند ستیریزین (Zyrtec)، لووستیریزین (Xyzal) و لوراتادین (Claritin)
  • آنتی هیستامین های آرام بخش، مانند دیفن هیدرامین (بنادریل)
  • کورتیکواستروئیدهای استنشاقی بینی مانند فلوتیکاسون (فلوناز) و تریامسینولون (ناساکورت)
  • ضد احتقان های خوراکی، مانند سودوافدرین (Sudafed) و فنیل افرین (Sudafed PE)، فقط برای استفاده کوتاه مدت
  • اصلاح‌کننده‌های لکوترین، مانند مونته‌لوکاست (Singulair) و زیلوتون (Zyflo)

۱۰٫ برای درمان خروپف مشکلات ساختاری آناتومیک در بینی خود را اصلاح کنید
برخی از افراد با آسیبی به دنیا می آیند یا دچار حادثه ای می شوند که باعث انحراف تیغه بینی آنها می شود.  انحراف سپتوم ممکن است باعث تنفس دهانی در هنگام خواب و در نتیجه خروپف شود. ممکن است برای اصلاح این وضعیت نیاز به عمل جراحی به نام سپتوپلاستی باشد.

۱۱٫ از دستگاه فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) برای OSA استفاده کنید
دستگاه CPAP درمان استاندارد OSA است. هنگام خواب باید از ماسک هوای تحت فشار روی بینی، دهان یا هر دو استفاده کنید. این می تواند به باز نگه داشتن راه های هوایی شما کمک کند.

۱۲٫ از دستگاه دهان استفاده کنید
دستگاه های دهانی دستگاه های سفارش شده ای هستند که توسط دندانپزشکان تجویز و نصب می شوند. این دستگاه ها اندازه راه هوایی فوقانی را در هنگام خواب افزایش می دهند که باعث کاهش خروپف می شود.

آنها معمولاً با یک یا چند مکانیسم زیر کار می کنند:

  • جلو بردن فک پایین (فک پایین)
  • تغییر موقعیت کام نرم
  • عقب بردن زبان

۱۳٫ برای درمان خروپف ایمپلنت پالاتال بپوشید
این جراحی که روش ستونی نیز نامیده می شود، برای کاهش یا توقف خروپف و بهبود OSA طراحی شده است.

در طی این روش، ایمپلنت های ریز در کام نرم قرار می گیرند تا لرزش بافت را کاهش دهند. ایمپلنت های پالاتال به گونه ای طراحی شده اند که کام نرم شما را سفت می کنند تا به شما در توقف خروپف کمک کنند.

این درمان برای افراد مبتلا به آپنه خواب خفیف تا متوسط ​​مناسب است. برای افرادی که آپنه خواب شدید دارند یا اضافه وزن دارند توصیه نمی شود.

۱۴٫ Uvulopalatopharyngoplasty (UPPP) را انجام دهید
UPPP روشی است که برای برداشتن بافت اضافی در گلو به منظور گشاد شدن راه هوایی استفاده می شود. این کار گاهی اوقات باعث می شود که هوا در هنگام نفس کشیدن راحت تر از گلو عبور کند و خروپف را کاهش دهد. این کار می تواند از طریق تکنیک های جراحی سنتی یا با کمک لیزر انجام شود که امکان درمان سرپایی را فراهم می کند.

۱۵٫ فرسایش فرکانس رادیویی (RFA) 
این درمان کم تهاجمی از امواج رادیویی با شدت کم برای کوچک کردن بافت روی کام نرم شما استفاده می کند. RFA گاهی اوقات به عنوان Somnoplasty شناخته می شود.

منبع

https://www.healthline.com/health/snoring-remedies

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا