۱۳ باور غلط در مورد بیماری های روانی

بحث در مورد بیماری های روانی ممکن است گاهی دشوار باشد، به این دلیل که دوستان و خانواده ممکن است بدترین تصویر را از بیماری های روانی در تلویزیون و فیلم ها دیده باشند. اما این تصاویر اغلب دقیق و یا حتی محتمل نیستند. بنابراین باورهای غلط زیادی در مورد بیماری های روانی وجود دارد که لازم است در مورد آن ها اطلاع رسانی شود. در ادامه به رایج ترین این باورهای غلط درباره بیماری های روانی می پردازیم.

۱۳ باور اشتباه درباره بیماری های روانی

۱. بیماری های روانی نادر هستند

واقعیت: از هر پنج نفر یک نفر در هر سال نوعی بیماری روانی را تجربه می کند. از هر ۲۰ نفر یک نفر به بیماری های روانی جدی از جمله اسکیزوفرنی، اختلال دوقطبی یا افسردگی شدید مبتلا است.

۲. افراد مبتلا به بیماری های روانی همیشه بیمار هستند.

واقعیت: حتی افراد مبتلا به بیماری های شدید مانند روان پریشی ممکن است بیشتر از آنچه که نشان می دهند با واقعیت در تماس باشند. بسیاری از افراد به آرامی علائم خود را بدون اینکه دیگران متوجه شوند هدایت می کنند.

۳. اکثر افراد مبتلا به بیماری های روانی در بیمارستان های روانی به سر می برند.

واقعیت: اکثر کسانی که بیماری روانی دارند در جامعه زندگی می کنند و زندگی پرباری دارند. کسانی که نیاز به بستری شدن دارند معمولا فقط برای درمان می مانند و سپس به خانه باز می گردند.

۴.بیماران روانی احتمالاً خشن می شوند.

واقعیت: افرادی که در طول یک بحران سلامت روانی با واقعیت ارتباط ندارند، اغلب ترسو، سردرگم و ناامید هستند تا خشن. بر اساس یک مطالعه، تنها حدود ۳ درصد از افراد مبتلا به بیماری های روانی جدی در یک دوره چهار ساله مرتکب عمل خشونت آمیز شده اند. اگر آنها نیز اختلال مصرف مواد داشتند، این رقم به ۱۰ درصد می رسید.

بیشتر جنایات خشونت آمیز به میزان ۹۵ درصد  توسط افراد بدون بیماری های روانی انجام می شود. از سوی دیگر، افراد مبتلا به بیماری روانی شدید بیش از ۱۰ برابر بیشتر از جمعیت عادی قربانی یک جنایت خشن هستند.

۵. بیماری روانی صرفاً ناشی از ژنتیک است.

واقعیت: بیماری‌های روانی معمولاً از ترکیبی از علل، از جمله ژنتیک، تاریخچه، و محیط فعلی ناشی می‌شوند.

۶. فقط کودکان مبتلا به اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) هستند.

واقعیت: علائم ابتدا در کودکان ظاهر می شود اما ممکن است در آن زمان تشخیص داده نشده باشد و درمانی برای آن انجام نشده باشد. بنابراین علائم می توانند تا بزرگسالی ادامه داشته باشند و بزرگسالان ممکن است نیاز به درمان داشته باشند.

۷. اسکیزوفرنی به “شخصیت دوپاره” اشاره دارد و هیچ راهی برای کنترل آن وجود ندارد.

واقعیت: اسکیزوفرنی اغلب با اختلال هویت تجزیه ای اشتباه گرفته می شود. افراد مبتلا به اسکیزوفرنی علائمی از کناره گیری اجتماعی تا توهمات و هذیان دارند که با درمان و دارو قابل کنترل هستند. آنها دو هویت ندارند.

13 باور غلط در مورد بیماری های روانی

۸. افسردگی با پیری همراه است.

واقعیت: مردم از میانسالی به بعد شادتر می شوند. اگرچه برخی ممکن است در طول زمان زندگی آرام تری داشته باشند، اما زمانی که یک فرد مسن بی حال یا گوشه گیر می شود، طبیعی است که نگرانی خود را نشان دهید.

۹. خودکشی در روزهای تاریک و در ماه های سرد بیشتر اتفاق می افتد.

واقعیت: درست است که کمبود نور خورشید می‌تواند باعث بدخلقی و وضعیتی به نام اختلال عاطفی فصلی شود. اما خودکشی ها در بهار و تابستان به اوج خود می رسد که احتمالا تا حدودی به دلیل التهاب مرتبط با آلرژی های فصلی است. خودکشی همچنین می تواند در روزهای آفتابی یا هفته های پس از یک دوره تاریکی افزایش یابد.

۱۰. زنان و جوانان بیشتر در معرض خودکشی هستند.

واقعیت: زنان بیشتر از افسردگی رنج می برند، اما میزان خودکشی مردان حدود ۴ برابر بیشتر است.

۱۱. الکتروشوک درمانی (ECT)، که قبلا به عنوان “درمان شوک” شناخته می شد، دردناک و وحشیانه است.

واقعیت: بیمارانی که ECT دریافت می کنند در خواب و تحت بیهوشی هستند، بنابراین چیزی احساس نمی کنند. به افرادی که از افسردگی شدید رنج می برند که به درمان های دیگر پاسخ نداده اند، زندگی جدیدی بخشیده است.

۱۲.افسردگی ناشی از کمبود سروتونین در مغز است.

واقعیت: گروهی از محققان بریتانیایی در بررسی ژوئیه ۲۰۲۲ نوشتند: حوزه‌های اصلی تحقیقات سروتونین هیچ مدرک ثابتی مبنی بر وجود ارتباط بین سروتونین و افسردگی ارائه نمی‌کند و هیچ حمایتی برای این فرضیه که افسردگی ناشی از کاهش فعالیت یا غلظت سروتونین است، ارائه نمی‌کند. (این بدان معنا نیست که باید داروی خود را کنار بگذارید. اگر این دارو به شما کمک می کند، مطلقاً نباید آن را کنار بگذارید.)

۱۳.شما نمی توانید افرادی را که می خواهند با خودکشی بمیرند نجات دهید، زیرا آنها دوباره تلاش خواهند کرد.

واقعیت:  حدود ۷۰ درصد از کسانی که اقدام به خود کشی کرده اند دیگر تلاشی برای خودکشی نمی کنند. همیشه امید به رفاه بیشتر وجود دارد تا زمانی که آنها هنوز زنده هستند.

منابع:

https://www.unicef.org/parenting/health/busted-7-myths-about-mental-health

https://medlineplus.gov/mentaldisorders.html

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا