ارتباط بین بی اشتهایی و افت ضربان قلب یا برادیکاردی
زمانی که فردی دارای ضربان قلب پایین غیر طبیعی باشد، برادی کاردی تشخیص داده می شود. این نشان می دهد که قلب آنطور که باید کار نمی کند و می تواند زندگی را تهدید کند. شاید این سوال هم برای شما پیش بیاید که آیا بی اشتهایی عصبی می تواند باعث افت ضربان قلب شود؟ در زیر این مطلب را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.
دلایل مختلفی وجود دارد ممکن است فرد به این بیماری مبتلا شود. اختلالات خوردن، به ویژه بی اشتهایی عصبی، یکی از دلایلی است که ممکن است فردی به این بیماری قلبی مبتلا شود.
بی اشتهایی چیست؟
بی اشتهایی عصبی یک اختلال خوردن است که با ترس شدید از افزایش وزن یا چاق شدن تشخیص داده می شود. این مشکل منجر به محدودیت شدید غذا می شود و ناتوانی فرد در حفظ وزن بدن را به دنبال دارد.
بی اشتهایی به دلیل عوارض پزشکی که می تواند در اثر کمبود وزن شدید ایجاد شود، به علاوه تهدید کننده زندگی است. در واقع، بی اشتهایی یکی از کشنده ترین بیماری های روانی است.
علائم بی اشتهایی عبارتند از:
- کاهش وزن چشمگیر
- درگیری ذهن با غذا، وزن، رژیم غذایی یا ورزش
- امتناع از خوردن برخی غذاها، به ویژه کل گروه های غذایی مانند کربوهیدرات ها یا چربی ها
- ترس شدید یا پریشانی عاطفی مرتبط با چاق بودن
- وزن نقش مهمی در عزت نفس دارد.
علائم فیزیکی در بی اشتهایی نیز وجود دارد. یکی از علائم فیزیکی و عارضه اصلی بی اشتهایی، مشکلات قلبی، از جمله برادی کاردی است.
چرا بی اشتهایی باعث ایجاد برادی کاردی می شود؟
برادی کاردی در افراد مبتلا به بی اشتهایی بسیار شایع است. تحقیقات نشان میدهد که بسیاری از افراد مبتلا به بیاشتهایی و افت ضربان قلب علائم مشکلات قلبی را نشان نمیدهند، مگر اینکه سایر مشکلات پزشکی مرتبط مانند فشار خون پایین را نیز تجربه کنند.
این خیلی خطرناک است زیرا برادی کاردی تشخیص داده نشده می تواند منجر به بیماری های قلبی شود که کشنده است. همچنین بی اشتهایی به دلیل کمبود انرژی بدن به دلیل کمبود مواد مغذی، منجر به برادی کاردی می شود.
کمبود انرژی باعث تغییرات ساختاری در قلب می شود. و در ادامه این تغییرات ساختاری باعث کاهش ضربان قلب می شود.
برای دیدن دیگر مقالات در زمینه اختلالات خوردن و بیماری های مرتبط با آن اینجا کلیک کنید.
علائم برادی کاردی چیست؟
برای افراد مبتلا به بی اشتهایی معمول است که انکار کنند که علائم یا مشکلات پزشکی را تجربه می کنند. که می تواند آنها را از دریافت مراقبت های پزشکی مورد نیاز باز دارد.
افت ضربان قلب اغلب یکی از اولین نشانه های اختلال خوردن است. علائم برادی کاردی عبارتند از:
• غش کردن
• سرگیجه
• خستگی
• ضعف
• تنگی نفس
• درد قفسه سینه
• گیجی
• مشکلات حافظه
• در حین فعالیت بدنی به سرعت خسته می شوند
آیا می توانم بی اشتهایی و برادی کاردی را درمان کنم؟
تحقیقات نشان می دهد که افراد مبتلا به بی اشتهایی و برادی کاردی می توانند بهبود یابند. افت ضربان قلب در افراد مبتلا به بی اشتهایی زمانی می تواند برگشت پذیر باشد که فردی وزن خود را بازیابی کند و بدن خود را با مواد مغذی کافی تامین کند. با این حال، برخی از افراد ممکن است به ضربان ساز نیاز داشته باشند.
برای افرادی که شرایط همزمان دارند مهم است که برای هر دو به طور همزمان درمان شوند. شرایط همزمان به این معنی است که فردی در یک زمان بیش از یک وضعیت دارد. بی اشتهایی و برادی کاردی همزمان با هم بروز می کنند. درمان باید شامل مراقبت های پزشکی و سلامت روان باشد.
درمان افت ضربان قلب و بی اشتهایی
درمان کاهش ضربان قلب به شدت آن و نوع افت ضربان قلب که فرد تجربه می کند بستگی دارد. گاهی اوقات برای بازگرداندن ضربان قلب منظم از دارو یا ضربان ساز استفاده می شود.
بی اشتهایی را می توان به روش های مختلفی درمان کرد. درمان باید متناسب با میزان مراقبتی که فرد برای پیشرفت به سمت بهبودی نیاز دارد تنظیم شود و از نظر پزشکی پایدار بماند. به عنوان مثال، برخی از افراد مبتلا به بی اشتهایی ممکن است نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشند تا ضربان قلب خود را کنترل کنند و با تغذیه مناسب درمان شوند.
سایر گزینههای درمانی شامل درمان در منزل یا برنامههای سرپایی فشرده است.
معمولاً نظارت و مراقبت های پزشکی بیشتری در برنامه های بستری شدن در بیمارستان و درمان های بستری ارائه می شود. برای افراد مبتلا به برادی کاردی، توصیه می شود که نظارت پزشکی مداوم وجود داشته باشد.
به همین دلیل، در سطوح بالاتر مراقبت مانند درمان در منزل ممکن است برای افراد مبتلا به بی اشتهایی و برادی کاردی مناسب باشد.
صرف نظر از برنامه درمانی، شباهت هایی بین برنامه ها وجود دارد. درمان سنتی بی اشتهایی شامل موارد زیر است:
• درمان: درمان می تواند شامل درمان فردی، گروهی، خانوادگی و زوج درمانی باشد. درمان فرصتی برای توسعه مهارت های مقابله و بهبود روابط است.
• مشاوره تغذیه: یک متخصص تغذیه (RD) که در زمینه اختلالات خوردن تخصص دارد می تواند به فرد مبتلا به بی اشتهایی کمک کند تا وزن خود را به روشی سالم بازگرداند. همچنین می تواند به افراد در درمان کمک کند تا باورهای نامنظم و غیرمنطقی در مورد غذا را تغییر دهند و رابطه سالم تری با غذا ایجاد کنند.
• دارو: برخی از روانپزشکان در طول فرآیند بهبودی از دارو برای درمان علائم و شرایط سلامت روان مانند افسردگی یا اضطراب استفاده می کنند که به اختلال در خوردن غذا کمک می کند.
بی اشتهایی و برادی کاردی دو وضعیت بالقوه تهدید کننده زندگی هستند. به همه پزشکان متخصص توصیه می شود که از نحوه غربالگری افت ضربان قلب آگاه باشند.
غربالگری مناسب می تواند منجر به درمان زودتر شود، که ممکن است بتواند از مرگ و میر ناشی از کاهش ضربان قلب ناشی از بی اشتهایی جلوگیری کند. متخصصان پزشکی که با جمعیت های آسیب پذیر مانند نوجوانان و ورزشکاران کار می کنند، باید از علائم و نشانه های هشدار دهنده برادی کاردی و بی اشتهایی نیز آگاه باشند.